Perbandingan WordPress Dan Blogger

Perbandingan WordPress dan Blogger : Apa yang ketara? Hari ni akak saja2 nak bincang sikit perbandingan WordPress dan Blogger. Bukan apa, ia lah, sewaktu akak memula nak berblog dulu, lama akak mikir kan: Nak guna platform WordPress atau Blogger, ya? It took me like six months to decide. Really.. So after akak buat research memanjang mengalahkan U student nak buat thesis hehe, akak decide to blog on WordPress Tapi waktu tu, akak masih tak tau lagi, bahwa WordPress yang diTeruskan Membaca

12 Tip Tingkat kan trafik blog

12 Tip Tingkatkan Trafik Blog Tingkatkan trafik blog.. hmmm.. Setiap mereka yang mempunyai blog sendiri pasti inginkan nya Kerana dengan kehadiran pengunjung, selain memeriahkan suasana blog, ia juga bakal membuka peluang untuk kita jana pendapatan. So kali ni, akak nak kongsikan apa yang telah akak lakukan untuk tingkatkan trafik ke blog baru akak ni. Blog yang tidak di kenali sesiapa, tiada pengaruh sosial media atau influencer. Tip2 yang bakal Kak Su kongsikan di sini adalah step yang Kak Su sendiriTeruskan Membaca

Ketahui 2 Perkara sebelum buat blog

Ketahui dua perkara sebelum buat blog Akak masih ingat lagi pada tahun 2007, akak terkapai2 cari info cara buat blog. Waktu tu akak meniaga perabot terpakai. Sebab tu ler, nama di FB akak, Kak Su (Perabot Terpakai Kak Su) Bisnes online di Malaysia waaktu tu, tak lagi popular sebab ramai yang tak yakin nak berurus niaga secara online. Dan ramai lagi yang tak mempunyai desktop atau laptop dirumah. Internet waktu itu pon, memang merangkak cam siput. Smartphone tu kira camTeruskan Membaca

Cara Buat Blog

Cara nak daftar webhosting dengan SiteGround dalam 15 minit Di sini akan akak kongsikan cara2 buat blog sendiri dengan menggunakan hosting yang akak sendiri guna, iaitu SiteGround MENGAPA PILIH SiteGround KHIDMAT PELANGGAN YANG TIP TOP Paling nyampah kan, kalau kita hubungi  khidmat pelanggan yang konon nya Hotline, tapi pabila di dihubungi, kita akan di sambut mesra oleh robot . “Terimakasih kerana menghubungi khidmat pelanggan kami. Semua pegawai kami sedang sibuk, harap bersabar, anda akan di layan sebantar lagi” Dan palingTeruskan Membaca