Tingkatkan Jualan Produk Dengan 3 Cara Ini

You nak tingkatkan jualan produk?

Blog banner of article - 3 Cara Tingkat Jualan Produk

Dah coba bermacam2 cara tapi masih jugak sales tak meningkat?

 

Kak Su ada perkongsian hebat yang in sha Allah dapat membantu you meningkatkan jual produk you.

 

Nak ke?

 

Jika ya, teruskan membaca perkongsian akak sepenuhnya dibawah ni tau.

 

Jika you tiada masa nak membacanya sekarang, you boleh download PDF untuk you baca diwaktu senggang.

 

Butang DOWNLOAD ada di penghujung artikel nun dibawah sana, skrol kebawah ok.

 

3 Cara Nak Tingkatkan Jualan Produk

Kak Su akan kongsikan 3 cara untuk meningkatkan jualan produk. You boleh memilih untuk menggunakan salah satu cara dibawah ni, atau gunakan kesemuanya sekali, pun ok.

 

  1. Guna kuasa Facebook
  2. Guna sistem Dropship
  3. Bina Sistem Ejen

 

1) Guna Kuasa Facebook Untuk Tingkatkan Jualan?

You tak tahu lagi ke Facebook ada kuasa hebat?  Kuasa ni, dapat membantu you tingkatkan jualan produk.

Ramai yang dah mencobanya tau.

Ohhh, you tahu dah..

Cuma, you kurang tahu cara nak manipulasinya sebaik mungkin?

Dapatkan info disini : 37 Tips Tingkatkan Jualan Melalui Facebook

 

2) Guna Sistem Dropship

Yang ni tak perlu lagi diperkenalkan dikalangan bisnes owner.

You pun sedia maklum, dengan menggunakan sistem dropship, you tak perlu nak sediakan training bagai for your dropshipper.

Cukup you sediakan gambar2 produk, kemudian dropshipper yang menjalankan kerja2 pemasaran dan penjualan.

Nak mencari agen dropship pun, mudah aja. Ramai dikalangan suri rumah yang sedia untuk menjadi dropshipper.

Menjadi agen produk dropship tidak memerlukan modal, maka ia sangat digemari oleh mereka yang ingin memulakan bisnes online tanpa modal.

 

Baca artikel berkaitan :

 

3) Bina Sistem Ejen

Satu lagi cara yang biasa digunakan bisnes owner yang ingin membina empayar perniagaan ialah dengan menggunakan para tentera ejen.

Huhh..

Gerun tak bunyinya..? Guna tentera you, don’t play play haah.

 

Nak guna kuasa tentera ni, you memerlukan strategi dan planning.

Jika you kerah tentera kemedan perang tanpa perancangan dan strategi yang tepat, most likely mereka akan terlepas sasaran dan akan tewas.

 

Tewasnya para tentera, akan merugikan you.

Ya kan?

You..

You tahu ke tahu..

 

Ramai usahawan yang merekrut agen untuk membantu meningkatkan sales.

Itu dah betul lah tu.

 

Dan kebiasaanya, dengan bantuan agen, maka peningkatan jualan keseluruhan amat ketara. Memang akan nampak banyak SALES.

 

Alhamdulillah

 

Tapi..

Bila dihitung2, baki untuk pembayaran penyelenggaran bisnes, seperti sewa tapak perniagaan, bil api dan air, bil Wifi dan sebagainya, maka mulalah ramai yang mula mengerut dahi.

 

Itu belum dihitung nak bayar komisen agen tu.

Tak cukup you? Oh, belum lagi you kira untung tu

 

“Untung Entah Ke Mana?”

 

Dimana silap atau kekurangannya? Most likely, you’re missing out on the correct formula kut.

Ehh.. nak bina sistem ejen pun kena ada formula ke, Kak Su?

 

Mestilah you..

 

Kan ke you nak tingkatkan jualan dan nak bina empayar perniagaan.

Ya kan?

 

Nak bina empayar perniagaan ni, bukan suatu perkara yang mudah atau boleh terhasil dalam tujuh hari tujuh malam you.

 

Jika ia semudah itu, pasti dah ramai founder produk yang dah kaya raya

 

Nak bina empayar perniagaan dengan tentera ejen?

 

Of course, terlebih dulu you perlu merekrut agen.

“Yang ni, saya tahu Kak Su”, “Saya dah rekrut berpuluh agen, tapi..”

 

Mesti ada tapinya kan?

 

Kak Su tahu, sebab ramai juga diantara owner produk yang mencoba sendiri menjalankan sistem pengurusan agen, tapi mengeluh kerana masalah seperti dibawah.

 

Antara masalah utama ialah :

  1.  Sales agen lemau
  2. Banyak agen tak aktif.

 

So cara paling efektif untuk atasi masalah agen lemau dan tak aktif ni ialah:

 

Bina sistem ejen yang profitable

 

How..?

You ask me?

 

Ok, akak sharing sikit apa yang akak tahu lah ya,

 

You know you memerlukan sistem urus agen yang mantap bagi membina empayar duit. Ada tedapat 4 formula rahsia.

 

Formula rahsia tau, tapi tak apa, akak boleh sharing ngan you disini

 

4 Formula Rahsia untuk bina sistem ejen menjadi empayar duit

4 Formulanya ialah R-E-T-M :

  1. Recruitment
  2. Education
  3. Task
  4. Monitoring

 

1) RECRUITMENT

Sentiasa mencari agen baru atau menjalankan iklan untuk merekrut agen yang berkemampuan untuk membantu meningkatkan jualan produk.

 

2) EDUCATION

Memberikan ilmu kepada agen yang telah mendaftar agar mereka lebih bijak dan berilmu dalam bisnes.

Modul pembelajaran perlu dirangka dan disusun siap sebelum kerja RECRUITMENT dijalankan.

 

3) TASK

Setelah dipupuk dengan ilmu pemasaran dan cara menjual, agen perlu diberikan TASK (tugasan) atau pun homework.

Task tersebut WAJIB dihantar kepada penyelia atasan.

Ini penting bagi mengukur beberapa perkara daripada individu berkenaan antaranya:

  1. Komitmen dan disipin
  2. Kefahaman
  3. Kesungguhan dan kemahuan
  4. Hubungan dua hala (good engagement)

 

4) MONITORING

Selepas TASK (tugasan) diberi, perlu ada fasa untuk memantau tugasan yang diberikan.

  • Adakah ia telah dijalankan dengan baik?
  • Apakah hasil (result) yang ingin dicapai?

 

Ini fasa mengukur hasil tugasan.

Contoh, you telah mengadakan kelas copywriting, maka you meminta agar agen menyiapkan 10 copywriting dalam masa lima hari.

 

Selepas lima hari, you perlu pastikan tugasan itu telah disiapkan dan dipantau mutu penghasilannya.

 

3 Fasa yang perlu difokuskan untuk aplikasikan Formula RETM

  1. Sebelum:R + E
  2. Semasa:E + T + M
  3. SELEPAS:M + RESULT + IMPROVEMENT

(daripada Monitoring tu nanti, hasil dari Result, maka you Improve)

 

Amacam,

Faham ke atau semakin pening?

 

Kalau semakin pening, camni aja lah akak syor supaya you tak perlu nak pening2 kepala lagi ok.

Akak perkenalkan you satu panduan sistem urus agen.

 

Panduan ni bukan saja akan mengajar you cara2 diatas tu, malah ia juga akan mengajar you pengiraan kos. You juga akan didedahkan bagaimana untuk menetapkan rewards system untuk para agen.

 

Agar mereka lebih bermotivasi untuk bangkit sama berjuang dan berjaya dalam bisnes.

 

Panduan ni diberi nama – Formula Sistem Ejen

Blog Banner of Formula Sistem Ejen

Huh.. apa tuh?

Formula Sistem Ejen

 

Kan tadi akak dah kata, nak bina sistem ejen ni, perlu ada formula, bukan main redah aja tau.

 

You nak bina empayar duit kan? Nak bina sistem ejen, sistem duit, macam ada ATM peribadi, yang you boleh kuarkan duit bila2 masa dan dimana saja you berada.

 

Ya kan?

 

So ni lah akak nak perkenalkan you, satu formula untuk you dapatkan ilmu yang dijamin efektif untuk menghasilkan para tentera agen yang aktif dan bermotivasi, sekali gus dapat meningkatkan purata jualan produk you.

 

Ya ke Kak Su, boleh tingkatkan jualan dengan panduan Formula Sistem Ejen ni?

In sha Allah, you see..

 

It’s LOGIK.

 

Bayangkan, harga jual RM100. Harga stokis RM50. Stokis mesti ambil 50 unit produk.

 

Untung founder dah RM2,500. Kalau ada 10 stokis, dah RM25,000.

 

Kalau setiap bulan repeat, means, RM25,000 setiap bulan. Tapi, mana ada 10 stokis. Mesti lah lebih, kan.

 

Itu baru stokis, tak masuk ejen. Harga ejen RM70. Ejen kena ambil 30 unit. Untung founder dah RM2,100.

 

Kalau ada 30 ejen, dah RM61,300. Kalau setiap bulan repeat.

 

Tak ke RM61,300 per bulan?

 

Coba you campur agen dan stokis, RM25,000 + RM61,300  kan ke RM86,300 per bulan?

 

Kalau sebulan 2-3 kali repeat? You kiralah sendiri.

 

That’s why setiap founder produk mengidamkan sistem pengurusan agen yang aktif dan power!

 

Formula Sistem Ejen

Ia di didatangkan dalam bentuk Ebook & Video.

Picture of eBook and CD video of Formula Sistem Ejen

Why video dan eBook sistem agen?

 

Memang sengaja di buat begitu agar mudah you faham, hadam dan amalkan. Ianya sangat praktikal untuk you tiruvasi.

 

Best ke best?

 

Oh ya..

 

Jika you dah tak sabar nak tahu lebih lanjut tentang sistem pengurusan agen ni, cause I know you are a busy business man then you boleh klik disini untuk info lanjut.

 

Membina Empayar Perniagaan Dengan Sistem Pengurusan Agen

So

 

Apa yang akan you pelajari dalam panduan Formula Sistem Ejen tu nanti?

 

Mari, akak  serba sedikit dibawah ni.

 

Panduan ni dipecahkan menjadi 6 modul supaya mudah untuk you pelajari mengikut susunan atau mengikut keperluan you.

 

Jika you nak cepat, you juga boleh terus tonton video penerangan disini.

 

Modul 1: Struktur Sistem Urus Agen

  • Membina empayar duit dengan sistem pengurusan agen
  • Disebalik kelebihandan kekurangan sistem urus agen
  • Fakta & Realiti : Hanya X% sahaja agent produkyang aktif
  • 5 Formula tingkatkanjualan agen dan cara nak hidupkan agen yang mati
  • Lapisan sistem agen dan stokis(agen, stokis dan dropship)

 

Modul 2: Persiapan Perang

  • Material (Content, Gambar, Copywriting)
  • Pembinaan Rewards

 

Modul 3: Pembahagian Komisyen

Ramai owner bisnes tersilap bagi komisyen kepada agen.

 

Ada yang bagi terlampau banyak, ada yang bagi terlalu sikit.

 

Untuk bagi komisyen yang betul, you perlu belajar costing dan pricing.

 

Semua ini akan diajar dalam FORMULA SISTEM EJEN

  • Formula kira kos produk yang ramai tak tahu
  • 8 Komponen kos wajib tahu
  • Cara kira kos untuk agen
  • Komisyen setiap l
  • Contoh pamer harga daftar agen

 

Modul 4: Serang Guerilla

  • Lubuk mencari agendengan low cost marketing
  • 5 Template contoh ayat mencariagen
  • Cara merekrutagen dengan Paid Marketing : FB Ads
  • Cara simple closing agen

 

Modul 5: Asas Pengurusan

  • SOP daftar agen
  • SOP ambil tempahan

 

Modul 6: Ekslusif : Strategi dan Action Plan

  • Strategi dan langkah menmbina empayar agen
  • Action plan dan cara meletakkan target

 

You boleh tengok sendiri betapa padat pengisian panduan sistem pengurusan agen, Formula Sistem Ejen ni.

 

The best part is?

 

Ia akan dimasukkan kedalam support group diFB so jika you ada masalah atau kurang faham bab tertentu, you boleh bertanya disitu.

 

So tak adalah you terkapai kapai sendirian nanti.

 

And…

 

Jika you rasa kurang berpuas hati dengan pembelian itu nanti, you can always request a full refund.

 

Jarang tau, pembelian produk digital disertai dengan money back guarantee. Tapi Tuan Farabi dan Tuan Aiman sangat berbaik hati. Mereka yakin, panduan yang dihasilkan bermutu tinggi dan pasti akan bermanfaat untuk you dan you akan berterima kasih kepada mereka.

 

In sha Allah

 

You have nothing to loose. Go ahead, give it a go. Klik disini untuk info lanjut Formula Sistem Ejen.

 

Jika you ada lagi kenalan owner produk yang ingin meningkatkan jualan produk mereka, apa kata you klik share artikel ni ke FB mereka.

 

Sharing is caring tau.

 

Klik DOWNLOAD untuk dapatkan Blueprint 4 Rahsia Sistem Ejen

13 Comments

  1. mazharalti 18/10/2019
  2. Wawa Ashihara 16/10/2019
  3. Sunshine Kelly 16/10/2019

Leave a Reply