fbpx

Jom kita tingkatkan sales online dengan membina customer avatar

Tingkatkan sales online

Macam mana cara tingkatkan sales online

Siapalah yang tak ingin tingkatkan sales online, ya kan?

Soalan nya:

Macam mana cara nak lakukan nya, sedangkan jejari kita ni saja hampir nak kejung menaip teks di henpon, mata pun sampai naik juling asik menatap skrin di henpon tu kan.

Tapi..

Masih jugak lemau..

Mengapa begitu ekk?

Hmmm..

Mungkin, kita bercakap dengan salah orang kut.

Salah orang?

Yup, salah orang kut.

Cause its a well know fact that if we want someone to listen to us, then we got to find someone who is interested in what we do.

We got to make him excited to listen to us.

We have to know who he is, what he likes to do and what is it that turns him off

Ehhh

Dah macam plot nak mencari jodoh aja haha, Boleh lah.. lebih kurang sama jugak, hihi

Coba kita imbas kembali

Sewaktu kita mula2 nak berkenalan dengan pasangan kita. Apa proses yang kita lalui?

Sebelum kita membuat pilihan, apakah ciri2 yang kita cari dalam dirinya?

Semua itu memainkan peranan dalam mendekatkan diri kita kepadanya kan. Supaya dia tertarik pada kita, kita akan lakukan apa sahaja untuk memancing dia huhu

Iya kan?

So begitulah juga dalam bisnes online kita. Setiap langkah yang di atur, harus lah mempunyai satu matlamat, iaitu tingkatkan sales online.

And of course that means we have to look for him.

Look for him? Online? But how?

Fokus on who he is.  Know where he is and what does he look like?

So for that, its best we create a customer avatar

Customer avatar?

Yup. Customer Avatar

Tu nama glamer nya lah. Hakikatnya, ia hanyalah target market yang super targeted. Kita gambarkan ia seolah2 kita mengenalinya seperti kita mengenali rakan kita. Kita bayangkan macam mana rupanya, pakaian nya, kegemaran nya termasuk tempat tinggal nya.

So how do we do that? Simple, just follow me along, we’ll do it my way.

Kita mulakan dengan soal siasat:

Alamak, dah macam masuk balai pulak kena soal siasat.

Ahah.. camtu lah

Kita sediakan soalan, kemudian kita juga yang menjawab soalan2 itu untuk di bedah siasat, ok.

So, untuk membantu ladyboss mendapat gambaran yang jelas, akak akan memberi contoh jawaban di dalam tanda kurung.

Boleh?  Ok jom..

  1. Siapa kah si dia? (Neelofa)

  2. Berapa umur nya? (26 tahun)

  3. Bujang atau sudah berkahwin (Single mingle)

  4. Di mana dia tinggal? (KL)

  5. Siapa kah ahli keluarga dan kengkawan nya?(I kenal semua, sebab semua nya mutual friend kat FB I)

  6. Apa pekerjaan nya? (Business woman)

  7. Apa yang dia biasa lakukan di hujung minggu? (Renang dan bowling)

  8. Apa pakaian kesukaan nya? (Skirt kembang payung)

  9. Apa yang dia tak suka?(Baju yang seksi maxi)

  10. Siapa penyanyi yang diminati nya? (Dato Siti Norhaliza)

  11. Siapakah bisnes idol yang menjadi motivasi dirinya? (Dato Seri Vida)

  12. Apa kah cabaran yang di hadapi nya?(Tak pandai memasak)

  13. Ada kah dia mampu untuk menyelesai kan cabaran nya sendiri? ( Tak mungkin kut, dia memerlukan guru/ mentor untuk membimbing)

  14. Di mana kah dia sering melepak? (Media sosial IG dan Twitter)

Ok, lebih kurang begitu lah, soal siasat kat avatar kita.

Faham ke faham?

Setelah menyoal diri sendiri, jawab dan catit kan setiap jawaban pada soalan di atas.

Anda juga boleh menambah kan lagi soalan jika ia mampu untuk mendekat kan lagi diri anda pada avatar itu agar ia dapat membantu anda tingkatkan sales online anda.

Apa dia?

Anda perasan ada persamaan di antara diri anda dan avatar tu?

Elok lah tu, hihi

Jika itu adalah diri anda, lima tahun yang lalu, lagi bagus tu.

Lagi mudah lah bagi anda untuk menjawab soalan dan catit kan jawaban nya di atas kertas.

Dah catit?

Baik sekarang kita akan berkenalan lebih dekat dengan avatar anda

Mengapa agak nya anda ingin membantu avatar (Neelofa)?

Tanya pada diri sendiri: Why must I help her?

Do I even like her?

Why do you want to help this woman? It’s important that you understand  the Why cause you nak duk wat bisnes online ni lama kan.

So if at any point, bila anda kehilangan fokus, ask yourself again this question.

Why must I help her?

[clickToTweet tweet=”Business is not about you, its about helping others, its about how you can help them to solve their problem.” quote=”Remember : Business is not about you, its about helping others, its about how you can help them to solve their problem.” theme=”style1″]

Especially if you are into coaching.

Fikir sejenak : Siapa kah yang sering meminta bantuan dari anda?

Siapakah yang sering memohon bantuan dari anda? Jiran tetangga? Rakan sekolah?

Bantuan dari segi apa?

Kewangan? Hahaha ya lah tu

Macam ni, jika orang2 within your circle sering meminta bantuan  mengenai sesuatu isu yang sama dari anda dari masa ke masa, itu petanda yang anda adalah seorang pakar dalam bidang itu (tanpa anda sedari)

Contoh: Hampir setiap kali, anda menerima pertanyaan “Macam mana ya, awak boleh turunkan berat badan 10kg dalam seminggu?”

Maka setiap kali itu lah anda akan memulakan perkongsian anda A-Z dengan penuh semangat.

Setiap kali update post di FB, itu juga yang anda ceritakan hihi

Orang2 dari kelompok inilah yang patut anda bantu.

Oh yeaah.. tapi anda juga perlu pastikan yang anda suka kat dorang2 ni.

Tak ada makna nya

Jika anda memaksa diri menolong orang yang anda sendiri tak berapa selesa dengan kehadiran nya di depan mata anda.

Next kita beralih pada point yang paling sensitif

Ehemmm.. Dia boleh bayar ke?

Yes yes I know it sounds rude and cruel too.

But come on..

We’re talking business here.

Bisnes itu wujud di sebabkan ada sesuatu permasalahan dan menjadi tugas kita pula untuk membantu mereka mencari jalan penyelesaian nya dengan mewujudkan solusi nya.

Tapi bantuan kita tak semesti nya percuma.

Ya kan?

So tanya sekali lagi, dia mampu ke untuk membayar kita?

Ini step yang paling crucial sekali, kerana ini yang bakal menentukan samada close deal atau tidak.

Avatar yang kita visualisasi kan, haruslah seseorang yang mempunyai kuasa membeli, (Purchasing Power) betul ke terjemahan akak ni huhu

Ya, really

Pada awal akak mula berniaga perabot terpakai, akak niat nak membantu mereka2 dari golongan pendapatan rendah dengan menyediakan khidmat baikpulih sofa

So stok2 perabot yang akak bawa masuk adalah dari mutu yang agak rendah kualiti nya dan di jual dengan harga yang teramat rendah.

Masalah yang timbul, walaupun perabot itu sudah di mark down paling lowest sekali, mereka tetap mempunyai masalah dalam pembayaran.

Jawaban yang sering akak dengar waktu itu.. “Sofa set baru pun, baru tiga ratus kak”

Atau

“Reper aja seribu lebih kak? Baik saya beli sofa baru aja. Sofa saya ni pun orang bagi”

Kwang kwang kwang…

Kemudian akak noticed, ada satu trending lain.

Mereka yang berkemampuan untuk membeli, memlih  perabot terpakai yang bermutu tinggi.

They don’t mind paying the price as long as its premium quality.

So, kesimpulan nya:

Dengan ada nya customer avatar, ia dapat membantu kita untuk target customer kita, berdasarkan pada ciri2 yang kita cari dan paling penting, mempunyai kuasa membeli.

Hasil nya?

[clickToTweet tweet=”Apabila akak menukar customer avatar seperti yang akak gambarkan, situasi berubah.” quote=”Apabila akak menukar customer avatar seperti yang akak gambarkan, situasi berubah.” theme=”style1″]

Pertukaran customer avatar, mampu tingkatkan sales online perabot terpakai di waktu itu.

Ini adalah pada tahun 2008.

Tahun di mana tiada WhatsApp atau video call..

Tiada internet banking.. (or is it dah ada, cuma akak yang tak tau?)

Namun akak mampu menjual peti ais terpakai, perabot jati dan sebagai nya secara online dan juga offline.

Pembeli2 ini menetap jauh di KL dan ada yang dari Terengganu dan juga dari Kelantan.

Namun, mereka datang berkunjung ke kedai akak di Johor Bahru seperti semut mencari gula.

Kesimpulan nya:

Anda perlu tahu dengan jelas, siapakah pembeli anda? Lakarkan dengan visualisasikan, siapa customer anda dengan membina customer avatar.

Seperti contoh yang akak beri di atas itu.

Pastikan anda tahu segala2 nya tentang ideal customer avatar anda, sebelum anda me mulakan bisnes online anda.

And I really mean it

Really really ideal

Ok, so..

Berapa ramai lah agak nya ideal customer (avatar) ni, di luar sana?

Untuk mengetahui, anda perlu buat kaji selidik.

Kaji selidik lagi..?

Yup, kaji selidik untuk mengetahui berapa ramai kah (Neelofa) di luar sana.

Mengapa Neelofa?

Yalah, kan ke tadi kita namakan avatar kita tu Neelofa.. Aduhh

Kita nak pastikan yang ada ramai Neelofa di luar sana, to make sure produk kita tu nanti akan di beli oleh Neelofa2 ni.

But why?

Katanya tadi nak tingkatkan sales online kita

So cara nya?

Kita cari dia di Google Search.

Kita hunt dia di Facebook Audience.

Kita terjah dia di Instagram.

Kita perlu target setiap Neelofa (avatar) kita ni cam sniper hihi

Apa yang harus kita lakukan setelah kita berjumpa dengan avatar yang di cari2 ni?

Kita siapkan segala keperluan2 yang kita tau adalah kesukaan nya dan kita jauhi apa yang tak di sukainya.

Huh.. tak tau?

Kita naik ke atas semula untuk melihat hasil kaji soal siasat kita tadi.

Dah tau dah?

Apa yang Neelofa suka dan tak suka?

Proses menyediakan customer avatar ni juga amat sesuai untuk anda yang menulis blog

Setiap penulisan di blog anda..

Setiap emel blast..

Setiap post update di Facebook Page, Instagram, Twitter, GooglePlus  dan apa jua platfom media sosial, ia haruslah ditujukan khusus untuk avatar anda.

Especially bagi anda yang teringin nak buat FB ads.

[clickToTweet tweet=”Bayangkan anda bertentang mata dengan customer avatar anda, sedang duk ngetehh dengan nya.. gitu” quote=”Bayangkan anda bertentang mata dengan avatar, sedang duk ngetehh dengan nya.. gitu” theme=”style1″]

Tujukan ia, khusus untuk avatar anda sahaja.

Seolah olah anda sedang berinteraksi dengan nya di WhatApp atau Video call lahh

Remember :

[clickToTweet tweet=”If you try to talk to everyone, then you end up talking to no one” quote=”If you try to talk to everyone, then you end up talking to no one” theme=”style1″]

Dari masa ke masa, (mungkin setiap tiga bulan sekali) semak semula customer avatar anda.

Pastikan yang avatar itu masih lagi:

  1. Memenuhi kriteria yang anda visual kan

  2. Memerlukan info2 yang di tulis khusus untuk nya

  3. Memerlukan anda dalam menangani masalah yang di hadapinya

  4. Mencari2 produk yang sedang anda promot

Ingat..

Customer avatar ini lah yang bakal mempengaruhi samada berhasil atau tidak anda di dalam penjualan produk anda. In sha Allah

Ia juga bakal membantu anda tingkatkan sales online anda.

Tanpa customer avatar, anda hanya membuang masa anda yang sememangnya terlalu terhad. Mengejar sesuatu yang tak pasti.

Bagi yang aktif di Instagram, anda juga turut membazir tenaga mengumpul follower jika ia bukanlah avatar anda kerana mereka tidak akan berinteraksi dengan anda pun di Instagram.

Anda sudah pasti nya ingin  tingkatkan engagement di Instagram

Jika follower2 anda bukanlah Neelofa (avatar) yang seperti di gambarkan, maka tidak hairanlah jika anda tidak mampu tingkatkan sales online anda.

Kerana anda tidak memenuhi keperluan dan keinginan nya.

Walaupun dia berkemampuan untuk membeli, tiada sebab untuk dia membeli dari anda kerana anda tidak pernah berinteraksi one on one dengan nya.

So let us fine tune customer avatar kita so that kita boleh tingkatkan sales online kita, hari ini juga.

Pastikan sasaran pemasaran anda hanya ditujukan pada avatar anda dan bukan pada setiap mahluk di muka bumi ni huhu

Dapatkan :  12 Tip Cara Nak Buat Bisnes Online 2018 Dengan Lebih Konfiden 

So sekian dulu, perkongsian akak tentang apa itu customer avatar, mengapa ia mempengaruhi jualan dan bagaimana nak membina nya.

Semoga anda dapat memanfaatkan perkongsian akak ni dan berkongsi kan ia juga sesama rakan2 anda.

Jangan lupa klik Share ke FB.

Sharing is caring tau.

Leave a Reply