12 Tip Tingkat kan trafik blog

12 Tip Tingkatkan Trafik Blog Perkongsian Kak Su kali ni, ialah tentang cara2 untuk tingkatkan trafik blog. Tip2 yang Kak Su kongsikan di sini adalah step yang Kak Su sendiri lakukan untuk blog baru akak yang masih di peringkat bayi ni. Kecuali tip no 12, yang masih lagi dalam peringkat perbincangan. Akak telah praktikkan ke atas dua artikel untuk dijadikan bahan kajian. Pada mula artikel itu di terbitkan, click through rate hanyalah 3-4% sahaja huhu sedih gitu. Alhamdulillah setelah akak praktikkanTeruskan Membaca

Cara nak pendekkan URL guna bit.ly Pendekkan URL guna bit.ly? Apa itu bit.ly URL shortener dan apakah fungsi dan kelebihan penggunaan nya? Apa itu URL (link shortener) bit.ly URL shortener di gunakan bagi menggantikan URL yang biasa nya panjang lebar, mengandungi nombor dan abjad yang tak masuk akal dan agak sukar untuk kita ingati. Kebiasaanya, ia akan di gantikan dengan “nama samaran” baru: Contoh : Nama URL asal (https://m.facebook.com/groups/951652578309275?view=info) Nama samaran baru :  http://bit.ly/Fb-InstaKafeLadyboss Amacam? Cooool, kan kan Setelah diTeruskan Membaca

Mengapa perlu fokus pada topik dan niche di blog

Pilihan topik dan niche sebenarnya adalah dua topik yang berbeza , tapi oleh kerana ia berkait rapat antara satu sama lain, so akak lump sum kan aja kedua nya dalam satu artikel kali ini. Bagi ladyboss yang sedang mengikuti e-kursus  PERCUMA Belajar Buat Blog WordPress bersama Kak su di sini, dan masih lagi bingung tentang pemilihan topik dan niche untuk di kongsikan di blog itu nanti, ni akak dah siapkan senarai topik yang mungkin dapat membantu ladyboss untuk membuat pilihan topik.Teruskan Membaca

Macam mana cara nak pilih (theme) blog template untuk blog anda Memilih template blog bukan lah setakat semudah memilih yang cantik di mata kita macam nak mendekor rumah ya ladyboss. Kita hendak lah fikirkan dari beberapa sudut, so sebelum membuat pilihan template, mehh.. akak nak kongsikan beberapa faktor yang perlu ladyboss beri perhatian. Ini penting ni, kerana jika tersilap pilihan dan kita nak bertukar template yang lain, ia akan merugikan kita dari aspek masa, tenaga dan juga semangat huhu, trustTeruskan Membaca

Cara Pindah Blogspot ke WordPress Blog

Pssstt… ladyboss, dah bersedia ke nak pindah Blogspot ke WordPress blog? Macam dah bersedia.. tapi kurang pasti cara2 nya? Gitu..  Jom  lalui proses penghijrahan ini bersama2 Kak Su. Akak akan bimbing dari awal, hingga sukses, in sha Allah. Macam Mana Cara Pindah Blogspot ke WordPress blog   Untuk proses penghijrahan ni, ladyboss perlu peruntukkan masa sekurang kurangnya 1 jam ya, dari proses awal hingga akhir. So sebelum mulai proses penghijrahan, ladyboss perlu pastikan yang ladyboss sudah pon mempunyai hosting danTeruskan Membaca